| Здравствуйте, гость | Правила · Помощь |
Все темы | | | |
| » Що до відставки уряду Тимошенко, (пробачте, мовою орігіналу) | | | |
|
» 10/09/2005, 05:55, BlackRaven
|
|
По просьбе трудящихся коментирую, вернее это перепечатка моего коментария из одного обсуждения недавней отставки украинского правительства. Некоторые моменты требуют предыдущих сообщений, чтоб было понятнее, но те сообщения не мои, потому их тут не будет. Да вобщем всё понятно и так - говорили о возможной причине отставки. Всё сохранено, как в оригинале (ошибки, подчёркивание и т.д.).
******************************************************************************************** Тимошенко перш за все не забезпечила злагоджену роботу уряду. Нема взагалі великої різниці, чи лобіювала вона Приват, чи ні? Завод фактично хотіли передади з рук одних бандюків до інших - саме це мав на увазі Ющенко. Тобто провина премьєра в тому, що не забезпечила прозорої ЗРОЗУМИЛОЇ громаді (міжнародній громаді теж) процедури, а лобіювала вона чи ні інтереси Привату - це вже окреме питання. Але по-перше - кредит довіри до уряду на чолі з Тимошенко вичерпаний, або майже вичерпаний - тому у відставку мали б піти усі, й пані прем'єр теж. Уряд був дуже неоднорідний, робив такі протилежні заяви та знаки народу та міжнародній спільноті, що далі так працювати вже було небезпечно. Якщо пані Тимошенко це розуміла, то чого наполягала на своїй кандидатурі прем'єра? Бо вважала, що так буде краще? Ну я не впевнений, що вона особисто та вся команда Ющенка поліпшили свій імідж в Україні через прем'єрство Тимошенко. Тимошенко поки що себе показала енергійною революціонеркою, людиною, що здатна вести народ на барикади, але не урівноваженим керівником країни. Робити гучні заяви з барикад - це одне, а уміти домовлятися, робити правильні та зрозумілі знаки суспільству - це зовсім інше. Коли до Ющенка приєднувались нові й нові сили, всім було зрозуміло, що кожній силі треба буде щось дати. Ніхто не йшов за "так". Ющенко всім дав те, що обіцяв, а як хто повівся з цим - то вже справа кожного. То ж прем'єр Тимошенко знала, та навіть у січні-лютому про це говорилось у пресі, що такий уряд буде скоріше до осені та буде перехідним. Тобто був шанс, що уряд утримається, але незначний шанс. Цей уряд не був урядом професіоналів, як обіцяв Ющенко. В багатьох членів уряду не було необхідного досвіду практичного керівницьтва на такому високому рівні, як результат - не було авторитету серед навіть соратників Ющенка. Хороша людина - це не професія. Факт є таким, що окремі суб'єкти цього уряду діяли самі по собі, єдиної команди не було. Робили самостійні політичні заяви, які іноді були протилежні одна одній. Та політичні, кон'юнктурні интереси кожного крила коаліції грали все більшу роль у діях кожного міністра. Увесь цей скандал може бути замішаний навіть не стільки на корупції, як нам намагаються видати, а на відсутності взаєморозуміння між окремими гілками влади. Вони перш за все незгодні у ступені впливу на їхнього товариша - президента та на політичну й экономічну ситуацію в Україні. Відтого й розійшлися. Ющенко є занадто рівним з ними. Це свого роду панібратство в Україні, коли президент кожному "Ющ", а Тимошенко просто "Юля" - це вибухово-небезпечна практика. Від любові до ненависті один крок. Люди так створені господом богом чи природою, що ображаються більше на близьких до них. І Ющенко з Тимошенко самі в цьому винні, що розвели панібратство. В уряді не було субординації - хто в ліс, а хто по дрова. Але... Не треба дуже нервувати. Є тут і позитив. Скоро вибори, треба робити необхідні знаки суспільству, бо "П.Регіонів" не спить. Я взагалі не вірю в те, що Порошенко з відома Ющенко, та й без відома Ющенко теж, став би у такий відповідальний момент щось надзвичайне робити, розводити велику корупцію та занадто красти. Якщо він не дурень. В нього дуже багато способів заробляти, але бізнес та уряд треба розділити. Це факт. Погано, що все це впливає на країну, погане те, що треба зараз приймати бюджет, а такий популістский бюджет, як у 2005 році, Україна може не підняти. Але, пані Тимошенко скоріше за все не піде до Путіна в холопи - це гарно. До парламенту вони з Ющенком вже йшли окремо, то ж мают досвід. Головне не обсирати один одного, щоб не налякувати людей. Росія й далі буде намагатися повернути свій великий вплив на Україну. Всі ці звинувачення у корупції та ще й у такій безпідставній формі - погана річ. Вони лякают народ та відвертають прихільників, як від обвинуваченого, так і від обвинувача. Згадайте, як помаранчеві говорили, що вони не розраховували на таку значну реакцію з боку народу в осені-зимку 2004 року. То ж треба їм зараз дуже ретельно розраховувати свої слова та дії, та їх можливий ефект. Вони продовжують робити гучні заяви та продовжують їх спростовувати. Занадто багато балачок, мало позитивних результатів. **************************************************************** |
|
» 10/09/2005, 06:32, BlackRaven
|
|
Марк, я же не против, правило, есть правило, но:
во-первых, все эти политические темы и так часто нарушают правила форума; во-вторых, это цитата, а из песни слова не выкинешь, т.е. если ты понимаешь украинский, то обсуждай по-русски, никто и не против; в-третьих, об Украине всё же лучше по-украински, меня даже веселит, когда люди не то что говорить, читать не могут по-украински, а советуют и спорят, как будто знают обсуждаемый вопрос. Но... я ж не могу изменить правила форума. Коль не подходит, удалят, так тому и быть. Однако применение правил форума выборочно ведёт к их девальвации - это я так считаю. Я могу перевести в двух словах, коль будет к этому интерес. Но позже... Мне работать надо. |
|
|
|
Игрок Подъем откоючен от форума на 3 дня!
Модератор Это сообщение отредактировал ААХ - 11/09/2005, 04:31 |
|
» 10/09/2005, 09:53, BlackRaven
|
|
trubnik, ты не поверишь, мне почти никак и почти ни с кем не хочется обсуждать ту мою цитату... Теперь сечёшь? Вот мы с тобой обменялись несколькими репликами и всё по форме, по смыслу ни одной. А знаешь почему? Потому что мне не слишком хотелось обсуждать эту мою цитату...
Но если бы я полез в советчики израильтянам, например, или молдаванам, или французам, то ознакомился бы с материалом на их языке. Поскольку я их языка не знаю, то и советовать и обсуждать с ними ничего не берусь, по крайней мере без их инициативы. Русский я знаю достаточно хорошо, могу ознакомиться с различным материалом на русском языке, различными точками зрения. Тут же у нас находится столько советчиков и спорщиков, которые и не понимают по-украински даже, однако лезут со своими советами и мнениями. Ты не находишь это странным? Неужели так трудно понять, почему цитата дана на языке оригинала? (даже опечатки не исправлены) И зачем мне делать её перевод, если те, к кому она была адресована не проявляют к ней интереса? trubnik, простота... Не украинцам эта цитата адресована, а тем, кто понимает украинский язык - это две большие разницы. Это моя цитата, я не желаю её просто так переводить, меня и так, и этак обвинят в искажении её смысла, ибо некоторым тут пофиг, что там написано, лишь бы поболтать. Но чисто формально я с тобой согласен. Ну так пусть удаляют, дело-то житейское, тут уже и действительно по-русски высказался один товарищ. Тема созрела, можно удалять. Те, кто понимают по-украински, всё и так поняли, если успели прочитать. Всё... |
|
» 10/09/2005, 10:45, BlackRaven
|
|
Вот... Мастерство не пропьёшь.
Одна заметная поправка: слово "Приват" у меня должно было быть в кавычках - это крупная конкурирующая с донецкой промышленная группировка, шайка одним словом. Так что "лоббировала ли она интересы "Привата" или нет - это уже другой вопрос". Имеется ввиду во время т.н. репреватизации - экспроприации экспроприаторов. |
Все темы | | | |
« Предыдущая тема | Перечень тем | »
1 Пользователей читают эту тему (1 Гостей и 0 Скрытых Пользователей)
0 Пользователей:
0 Пользователей: